Plannen veranderen snel...
Door: Kèren
Blijf op de hoogte en volg Kèren
11 September 2007 | Australië, Airlie Beach
Op 1 september zijn we dan eindelijk vertrokken uit Darwin. Nadat ik een paar weken in Darwin had doorgebracht, was ik het toch echt zat en was het tijd om verder te gaan!
Zaterdagochtend hebben we eerst boodschappen gedaan met zn 3en, wat al vrij moeizaam begon.
Antwoorden op de meeste vragen die ik aan Chris stelde waren ja of weet niet, zonder verder commentaar.
Al gauw kwamen we erachter dat ie echt geen engels begrijpt en er ook de moeite niet voor doet. Ik vermoed dat hij ons zo snel een lift aanbood, omdat hij zag dat Louise Duits was en welbekend is dat Nederlanders ook Duits verstaan.
Naja, aan het begin maar geprobeerd een gesprek aan te knopen, maar toen dat echt niet bleek te gaan zei ik gewoon niks meer tegen hem en uitte alleen mijn vele frustraties op hem.
Mensen, ik heb nog nooit zo'n triest, dom en saai figuur gezien!!
Ik zit er zelfs aan te denken om een boek te gaan schrijven ;)
Ten eerste was meneer erg gestresst en wilde hij alleen maar doorrijden, dat betekende dus ook geen pauzes en als we een pauze wilden werd er op het horloge getimed.
De eerste nacht moesten wij maar in de camper slapen en sliep hij op de voorstoel, omdat als we een tent op zouden zetten het te lang zou duren om af te bouwen. Dit resulteerde in slapen in de stank van zijn voeten en om 4 uur snachts wakker worden omdat meneer ineens besloot om weg te rijden. (En ook gewoon tot s'avonds weer zelf willen doorrijden)
Ook at meneer bijna niks en als hij at was het koude spaghetti uit een blikje. Hij had wel een gas stelletje en alle slaap en kookbenodigdheden (zei hij!!), maar toen Louise en ik wilden koken was het gas ineens leeg en toen we wilden slapen was de tent meer een mini speelgoedtent en had hij nie echt normale matrassen om op te slapen.
Oh, en 1 persoon moest onderweg op bed liggen, omdat er maar 2 stoelen waren.
Verder zijn we een keer een verkeerde weg ingegaan waardoor we op een overstroomde weg terecht kwamen en de auto ineens niet meer wilde. Hilarisch!! Wat was meneer overstuur!!
Kortom: een fantastische lift!!
Op 3 september zijn we Queensland, the sunshine state ingereden. Het begon meteen te regenen! Dit is de laatste provincie waarin ik nog niet geweest was!
4 september zijn we dan toch eindelijk in Cairns aangekomen.
s' Avonds meteen naar de welbekende pub geweest "The Woolshed" voor een gratis maaltijd. De volgende 2 dagen beetje de stad verkend en een duik/snorkel/zeil trip geboekt, want natuurlijk kun je niet weg uit Cairns zonder de great barrier reef gezien te hebben!!!!
Ook heb ik een buspas gekocht tot Sydney. Omdat ik een beetje moet gaan haasten nu is dit toch het handigste, ook al reis ik veel liever lekker met de auto.
Vrijdag zijn we dan lekker gaan zeilen.
We hadden een combinatie van duikintroductie en snorkelen genomen. Lekker hele dag op het water met alle eten erbij.
Aan boord moesten de duikers ineens allemaal formulieren invullen en toen bleek ineens dat ik niet mocht duiken vanwege mijn astma!!! NEEEE!!!
Het bleek dat ik een doktersverklaring nodig had om te duiken(wat ik niet wist), maar met mijn vorm van astma zal ik waarschijnlijk nooit mogen duiken. Kan erg gevaarlijk zijn. Echt shit dus! Gelukkig was het erg ondiep en zag ik met snorkelen net zoveel als met duiken.
Toch een superleuke dag gehad, veel moois gezien onder water!
s' Avonds uit geweest, laatste avond Cairns alweer!
Zaterdagochtend (te vroeg!) vertrok onze bus en zijn Louise en ik begonnen aan een 10 uur durende reis naar Airlie Beach.
Allebei moeten we werken en vonden we het wel een plan om misschien op de whitsundays te werken of op een van de boten.
In Airlie Beach aangekomen bleek het toch wel toeristischer te zijn dan we dachten. Beetje te druk, we zijn de westkust zo gewend! Vol met Duitsers hier, wat we beiden errug irritant vinden!!:(
Verder wel leuk plaatsje, maar je hebt het snel gezien. Nu maar snel werk vinden, waar we op dit moment druk mee zijn!
11 September 2007 - 06:51
Jeanet:
Lieve Kèren,
Succes met het zoeken naar werk. Ik ben benieuwd wat voor spannends of aparts je nu weer zult gaan doen.
Liefs, jeanet -
11 September 2007 - 08:01
Joanne:
G'day mate :)! Wat apart dat er zoveel duitsers in Airlie zitten, toen ik er was helemaal niet. Veel engelsen/ canadezen & australiers. Heb je het nachtleven in Airlie al verkend? Dat is namelijk ongeveer het enige wat ik in Airlie gedaan heb, stappen en aan de lagoon liggen, haha. Whitsundays zijn mooi, veel plezier daar, zou cool zijn als je er kan werken op zo'n eilandje ofzo. Succes ermee! x-Jo -
11 September 2007 - 09:10
Else:
Klinkt als een gezellige lift ;-) Jammer trouwens dat jij Airlie Beach niet zo super vindt! Ik hoor er altijd supermooie verhalen over. Ben benieuwd of Tim nog gaat reageren op je berichtje.. Succes in ieder geval met het vinden van een baantje!!
Liefs!!! -
11 September 2007 - 10:01
Oma:
Lieve Kèren,
Wat een gezellige lift hadden jullie,
maar goed, voordeel was dat jullie reis dus niet zo lang duurde.
En nu maar hopen dat je gauw werk vindt,
succes ermee.
kus van oma. -
11 September 2007 - 10:38
Alicia:
haha wat een lift! klinkt als een heel erg aparte jongen. leuk dat je gesnorkeld hebt! leek mij ook erg leek om te doen, maar in tenerife was er niet echt mooi kleurrijk koraal dus dat hebben we niet meer gedaan. hoop dat je snel een leuk baantje vindt.
Dikke kus -
11 September 2007 - 15:21
Shirli:
Wow, wat een verhalen weer!!!Lekker, zo'n jong als driver!!Gelukkig ben je daar ook weer vanaf,haha!!!;)
Suc6 met werk zoeken....!!!!!!
Dikke kus (K)(K)(K)
je zus -
11 September 2007 - 20:02
Dafna:
hi keren!shana tova and hag sameah.try write a little in EnglishH because we wont to know& understand what happen with you.kiss dafna -
13 September 2007 - 07:13
Iesja:
eej lieve nicht,
wat heerlijk al die verhalen van je. kzit nu in een ict-les, btje jammer weer al die school dingen.
heb zin om je weer te zien!
liefs,
iesja