Nieuw Zeeland Part I
Door: Kèren
Blijf op de hoogte en volg Kèren
07 November 2007 | Nieuw Zeeland, Nelson
28 oktober kwam ik na een lange zit in de bus dan weer aan in Sydney!!! Erg leuk om alles en iedereen na bijna een jaar weer te zien.
Was meteen weer gezellig en gingen er met een groepje op uit.
2 nl'se meiden ontmoet die heel toevallig op precies dezelfde vlucht naar Nieuw Zeeland zaten!!
Op 29 oktober kwamen we aan in Auckland, waar we verwelkomd werden met een heerlijk weertje!!!:)
2 nachtjes daar geslapen. De 1e dag hebben we een gratis tour door de stad gedaan, waarbij we naar een vulkaan gingen, uitzichtspunten, stranden en naar de harbour bridge om te kijken welke gekken van de brug gingen bungyjumpen.
De volgende dag hebben we met zn 3en een camper gehuurd voor 4 weken!!!
Jacqueline en Hedwig zijn samen naar Australie gekomen en waren er pas 3 weken.
De camper is super luxe, hebben zelfs een magnetron, koelkast, dvd-speler, wastafel enz..
Groot bed die we met zn 3en delen, dus geen hostels meer voor ons en weer lekker goedkoop langs de weg slapen ;)
Tot nu toe erg gezellig en mooi!!!
Tot nu toe hebben we het hele Noorder eiland al bereist.
We zijn eerst omhoog gereden naar de Bay of Islands, lekker zeiltochtje gemaakt.
Daarna doorgegaan naar de Kauri bossen, waar we de dikste bomen die bestaan hebben gezien.
Toen weer een heel stuk naar beneden gereden, waarna we in Taupo eindigden. Taupa ligt aan het bekende Lake Taupo.
Staat allemaal erg bekend om de activiteiten, maar helaas hadden wij slecht weer, dus zijn we maar lekker in de hot spa gaan zitten...
Heerlijke baden van rond de 40 graden!!! lekkerrrrr
Volgende dag de craters of the moon bezocht...heel wat rook en kokende modderpoelen en kraters.
Daarna doorgegaan naar het Tongariro National Park, wat bekend staat omdat de film "The Lord of the Rings" daar is opgenomen.
Wij hebben een heerlijke wandeling gemaakt naar wat watervallen. Erg mooi uitzicht met sneeuw bedekte bergen.
Daar was het toch wel even erg koud, dus zijn we savonds op tijd in bed gekropen met een paar dekens en ons kacheltje aan en hebben de film the lord of the rings gekeken. Ik had hem nl nog nooit gezien...
Wel leuk om wat dingen te herkennen!
Dinsdag zijn we toen alweer naar Wellington gereden om vandaaruit vandaag de ferry te pakken naar Picton, gelegen op het zuider eiland.
3 uur durende tocht, maar heerlijk op het dek gelegen in de zon!
We hebben het tot nu toe erg getroffen met het weer, vaak heet en ben zelfs verkleurd!!
Vandaag verder gereden van Picton naar Nelson, erg leuk plaatsje!!
Nu dan nog 3 weken over voor het Zuider-eiland!!!
Dus jullie mogen weer wachten voor meer verhalen....
Foto's zullen ook volgen.... :)
Haere Ra (Tot ziens in Maori taal)
07 November 2007 - 08:35
Joanne:
Hey Keren! Wat cool dat je met een camper rondreist! Dat wilden wij ook graag maar was toen onbetaalbaar en volgeboekt, hebben we de lokale bussen maar gepakt, jij doet het zeker beter!
Op het zuidereiland moet je proberen naar Kaikoura te gaan om te zwemmen met dolfijnen/zeehonden & whalewatching te doen en Queenstown is een geweldig stadje om te stappen en extreme sporten te doen! Ik raad the canyon swing &white water boarding aan. Milford Sound NP is ook de moeite waard, zeker omdat jullie er zelf heen kunnen rijden met de camper.
Brengen julli nu ook een bezoekje aan Abel Tasman NP vanuit Nelson? Erg mooi daar voor een one-day hike! Oh, ben jaloers, wil daar ook zijn en niet in stormachtig koud NL :( Echt in shock na het warme midden-oosten.... Geniet nog even optimaal van je laatste weekjes!!!
Liefs, Joanne -
07 November 2007 - 09:38
Paula:
Ey meis! Wat ontzettend gaaf zeg zo met die meiden op reis met de camper! Ook leuk dat je naar dat park van LOTR bent geweest, daar zou ik ook graag heengaan. Geniet er nog lekker van, want de tijd gaat nu hard he..! Over het weer hier is niet veel positiefs over te zeggen dus pak nog maar lekker wat zonnestraaltjes!
Kus Pau -
07 November 2007 - 10:25
Else:
Je hebt het goed voor elkaar! Die camper klinkt echt luxe, zo lijkt het bijna geen backpacken meer ;-) Ook leuk dat je weer lekker mensen hebt ontmoet om mee samen te reizen! Je verhalen blijven goed klinken, geniet er nog even van, want voordat je het weet ben je weer hier in Nederland! Maar dat ga je ook wel weer leuk vinden, je zal even moeten wennen aan het weer enzo (het is echt KOUD) maar voor de rest is Nederland ook echt wel oké! Het lijkt me gezellig als je er weer bent!!
Liefs, Else -
07 November 2007 - 11:21
Alicia:
Hey!!!
Klinkt allemaal weer erg leuk wat je aan t doen bent! en zo een luxe camper klinkt ook niet verkeerd! Kan je niet wat zon deze kant op sturen? hier zie ik alleen maar regen.
ben benieuwd naar nieuwe foto's. heb je ook foto's van waar lord of the rings is opgenomen? Heb je trouwens mn smsje gehad, of werk die mobiel nu niet meer?
Nou heel veel plezier deze laatste maand!!! want over precies een maand zien we je weer in Nederland!
Liefs, Alicia -
07 November 2007 - 15:41
Hein:
Hey kurrie, Wat een leuk verhaal weer. Ik vind het stoer van je dat je nog steeds lekker aan het reizen bent. Als ik je verhaal lees ben ik toch wel jaloers op je. Ben erg benieuwd naar je foto's... Heel veel plezier nog
Haere Ra haha X Hein -
07 November 2007 - 21:13
Oma:
Lieve Kéren,
Fijn om weer wat van jou belevenissen te horen.En je hebt al weer heel wat mooie dingen gezien begrijp ik.Geniet er nog maar van want de tijd komt nu steeds dichter bij dat het gewone leven weer op je afkomt.
Maar met alles wat je dit afgelopen jaar hebt meegemaakt en gezien kun je er hier ook wel een succes van maken,hoop ik!
Liefs en kus van oma. -
09 November 2007 - 13:53
Shirli:
lief zussie!!
Super wat je weer hebt meegemaakt!!
Geniet er nog maar even goed van daar!!
Tot over een maandje!!
Liefs en kus,
Shir -
18 November 2007 - 04:43
Vera:
Ker!!!
Heb net al je verhalen die ik gemist had zitten lezen, coole dingen heb je gedaan zeg! En ik maar op die boot zitten :~. Maar heb nu iig geld om ook naar Kiwiland te komen. Dinsdag vlieg ik naar Auckland, heb dan ook ongeveer 4 weken. Ik ga je bellen als ik er ben :)
dikke x Veertje
Was trouwens helemaal niet leuk dat je dr deze keer niet was toen ik terug kwam in Darwin :( -
21 November 2007 - 16:37
Mark En Jeanet:
Lieve Kèren,
Heb je al sinterklaas cadeautjes gekocht? Ha, ha, daar ben je vast wel al voor in de stemming!? Nou wij wel hoor. We zien er naar uit om je weer in levende lijve te zien op ons familie- sinterklaas-feest.
Maar eerst...nog even super genieten in Nieuw Zeeland én veel mooie foto's maken!!
xxx Mark, Jeanet, Vicky en Mike