Tasmanie was super!!! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu Tasmanie was super!!! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu

Tasmanie was super!!!

Door: Kèren

Blijf op de hoogte en volg Kèren

15 Januari 2007 | Australië, Melbourne

Daar was ik dan eindelijk weer!!!
Druk druk druk!!!
Heb weer heel wat te melden, want ik heb zoveel gezien en meegemaakt!!!:)

Woensdag 3 januari vloog ik dus naar Tasmanie. Natuurlijk moesten we eerst een afscheidsfeestje vieren, dus zijn we uit eten geweest met een groep mensen, daarna naar de kroeg en daarna naar de disco met zn allen. De volgende dag weer te vroeg op voor onze vlucht...
We vlogen op Launceston, de 2e stad in Tasmanie. Op de luchthaven kwamen we meteen al 2 Nederlanders tegen die allebei in hetzelfde hostel sliepen( hoe toevallig). Daniel zat heel toevallig ook nog is op dezelfde tour als ons en op dezelfde vlucht naar Melbourne!!!
De eerste dag hebben we een beetje rondgelopen en zijn we lekker in het City Park gaan liggen, beetje aapjes gekeken, want die waren daar ook!!

De volgende dag hebben we een flinke wandeling gemaakt een berg op. Heel sportief, het heetst van de dag ook nog!haha. Lekker genoten van het uitzicht.
'S avonds zijn we naar de bioscoop geweest, Blood Diamonds.
Vrijdags zijn we naar Cataract Gorge Reserve geweest. Een onwijs mooi natuurreservaat! Daar hebben we ook een flinke wandeling gemaakt. Heen namen we een mooie route langs het water, toen hebben we op een terrasje gezeten tussen allemaal mooie pauwen en daarna hebben we de zigzag route terug genomen(flink klimmen)Maar...als beloning hadden we een mooi uitzicht over de stad!!

Op zaterdag werden we om 7:30 opgehaald voor onze 7-daagse tour.
Toen ik naar Tasmanie vloog stuurde mama mij een smsje dat Frits zijn dochter (de broer van Rob Overbeek)in Tasmanie woont en dat haar man gids is. Dus wij stapten het busje in en waren een beetje aan het praten in het Nederlands. Onze gids vroeg ons of we nederlands aan het praten waren en toen vertelde hij dat hij ook nederlands kon, omdat hij een Nederlandse vrouw had. Dit was wel erg toevallig, dus ik vroeg hem of hij toevallig Steve Egan heette....en ja hoor!!!!!
Echt zo leuk, hij heeft zelf 8 maanden in Nederland gewoond en kon vrij goed Nederlands!!

De 1e dag van de tour zijn we naar Cradle Mountain geweest. Dit is een heel hoge berg die in een national park ligt.
Er waren allerlei verschillende routes die je kon nemen. Wij hebben de moeilijkste genomen!! Jaja, ik word nog wel sportief!!:)
Op een gegeven moment kwam er geen einde aan en had ik het wel even zwaar, maar ik heb het gehaald!!! Van boven had je een prachtig uitzicht over o.a Dove Lake.
Valkbij Cradle Mountain sliepen we in allerlei schattige kleine cabins en hebben we zowaar gekookt!!! Heerlijk!!!

De 2e dag weer om 6 uur op (zoals elke dag) en toen gingen we naar het regenwoud. Het was die dag het perfecte weer om naar een RAINforest te gaan, want het regende echt de hele dag!!! :(
Na een 3 uur durende wandeling naar de Montezuma falls waren we echt doorweekt(met regenkleding aan).
Het was wel supermooi!! Daarna heb ik me maar omgekleed, alleen toen vertrokken we ineens om zandduinen te gaan beklimmen.
Na het beklimmen van de stijle en hoge Henty Sand dunes was ik weer lekker nat!!
Daarna nog even genoten van de hoge golven op Ocean Beach en toen weer door voor onze overnachting in Strahan. (En de keelontsteking volgde later...)
Savonds voor het eerst genoten van een maaltijd met gekookte(!!!) aardappelen!

Op dag 3 zijn we naar de Nelson Falls geweest, deze watervallen lagen in het Franklin Gordon wild rivers national park.
Daarna een groepsfoto gemaakt op Lake St. Clair en toen weer een wandeling gemaakt naa de Rusell Falls.
Daarna hebben we een supermooie tocht gemaakt door de Derwent Valley. Wat een geweldige natuur!!!!!!!!!!
Daarna reden we door naar de hoofdstad van Tasmanie, Hobart. In het hostel waar we sliepen, werkte de nederlandse vrouw van Steve, Marieke. Was leuk om haar te ontmoeten!
's avonds zijn we met onze tourgroep naar de Irish pub geweest, want voor een paar mensen was het het einde van de tour.

De volgende dag hadden we een vrije dag in Hobart. Eerst lekker uitgeslapen en daarna ben ik met team Thailand wezen winkelen.
We hadden 2 Thaise meiden met hun moeder in onze groep. Echt zulke lieve mensen. Van de moeder heb ik een riem gekregen die ze zelf had gemaakt en ze noemde me steeds haar dochter. Echt lief!
S avonds hebben we lekker een filmpje gehuurd.

De volgende dag was het weer tijd voor wat actie en zijn we naar de Tasman Arch, Devils Kitchen en Remarkable Cave geweest. Echt supermooie uitzichtspunten!!
Toen was het tijd om naar Porth Arthur te gaan, dit is een hele bekende plaats vanwege de gevangenis die vroeger erg berucht was. Hier kregen we een rondleiding en een boottocht.
savonds sliepen we weer in Hobart.

Donderdags zijn we naar het historische plaatsje Ross gereden om vervolgens door te rijden naar de oostkust.
Dit stuk van het land zag er weer hel anders uit. We hebben een wandeling gemaakt naar het uitzichtspunt op Wineglass Bay, errug mooi! Onderweg werden we verrast door wat bezoekjes van zulke lieve wallabies!!!
Jammergenoeg heb ik er onderweg heel wat dode zien liggen.
Hierna zijn we naar het wildlife park geweest waar we hel veel kangaroes, zwanen, possums, tasmanian devils, koalas, slangen enzovoort hebben gezien. Echt geweldig!!!
We sliepen deze nacht in een klein hostel in Bicheno. Bicheno staat bekend om zn pinguins en daarom zijn we savonds in het donker op pinguintour geweest. Het was zo schattig om al die kleine pinguins rond te zien huppelen op het strand. Je mocht alleen je flits niet gebruiken, omdat ze geen oogleden hebben, dus de fotos zijn niet geweldig.

Vrijdag was alweer de laatste dag van de tour, snik.
Deze dag gingen we touren langs de noord-oost kust.
We hebben op het strand gelegen op een superwit geweldig mooi strand bij Bay of Fires.
Daarna zijn we naar de Blue Tiers regio gegaan en toen zijn we daar weer het regenwoud ingegaan.
Heel grappig was onze volgende activiteit....er is een cafe daar waar ze een heel dik varken hebben, Priscilla the pig, en Priscilla houdt erg van bier!!!!
In het cafe kon je pig beer kopen en het aan het varken voeren. Echt zo grappig. In 3 seconden was het bierflesje leeg!!
Weer gingen we verder reizen, deze keer naar een lavendel farm. Uitgestrekte velden met mooie paarse lavendelbloemen. Hier kregen we een rondleiding over hoe alles gemaakt en hebben we lavendelijs gegeten!!
Hierna was het toch echt tijd om door te rijden naar Launceston en was het het einde van onze geweldige tour!!!

Nog 1 nachtje in Launceston geslapen en toen was het tijd om afscheid te nemen van Tasmanie en van Hein. Op naar Melbourne!!
In Melbourne hebben we lekker de stad doorgelopen en savonds met zonsondergang genoten van het uitzicht over Melbourne vanuit de observation Deck (soort skytower).

De volgende dag lekker naar de markt geweest op St Kilda(het strand van Melbourne) en daarna naar Queen Victoria Market( soort zwarte beurs). Heb me prima vermaakt en ook de nodige dingen gekocht!!:)
Toen ik terugkwam in mijn hostel bleek dat er een Nederlands meisje op mijn kamer zat, Vera. Ze vertelde dat ze net een camper had gekocht en mensen zocht om de Great Ocean Road mee te doen en daarna naar Adelaide....precies mijn plan!!!!
We kunnen supergoed met elkaar overweg, dus we gaan waarschijnlijk donderdag vetrekken!!
Nu eerst nog 2 mensen zoeken die wij geschikt vinden om met ons mee te gaan!!:)
De camper is voorzien van alle nodige slaap en kookspullen, dus gen hostels meer voorlopig!!:)
Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten is op dit moment de Australian Open begonnen in Melbourne. Zoals jullie waarschijnlijk ook weten, ken ik niks wat met tennis temaken heeft. Toch heb ik vandaag kaartjes weten te scoren voor de wedstrijd van....morgen!!!! Dit is toch een speciale gelegenheid en het schijnt supergezellig te zijn, dus heb er wel zin in! Dus allemaal morgen voor de buis zitten om te kijken of ik in beeld kom!!! We trekken een oranje truitje aan ( ik met: Biertje erop)haha.

Vanavond weer lekker uit met allemaal mensen uit het hostel. Ja mensen, ik vermaak me nog prima!!!:)

Jullie horen weer van me!!! (zal waarschijnlijk wel weer even duren...) En de foto's volgen ook zo snel mogelijk!!!

Dikke kussen Kèren

• 15 Januari 2007 - 09:11

Ilse:

Hey! Kerretje!

Ja lang niets gehoord man. Maar wel een hele hoop gedaan idd. En pinguins he? Zie je wel dat die in Australie bestaan! Maar je hebt sowieso veel dieren gezien man. Je hoeft ook nog steeds niet te werken? Chill! Nou veel plezier bij tennis morgen en ik ga kijken.
    Dikke x

• 15 Januari 2007 - 13:26

Robert:

Hey Keren,

Altijd weer leuk om je verhaal te lezen. Met de camper door Oz staat ook nog op ons lijstje. Ga morgen ff tennis kijken. vergeet niet te zwaaien.

have lots of fun!!

• 15 Januari 2007 - 14:42

Tannie:

Hej!!!
    Lijkt me echt super leuk wat je daar allemaal doet!!! ik wil ook.....:(
    Maarja nog veel plezier daar!!!
    groetjes van je broertje in NL!!!

• 15 Januari 2007 - 16:26

Oma:

Lieve Kèren

Wat gezellig om weer al jouw belevenissen te lezen
    Ik zat er wel naar uit te
    kijken hoor!

Dikke kus van oma.

• 15 Januari 2007 - 17:26

Joanne:

Hey Keren! Ik zie veel woorden als supermooi, prachtig, leuk, geweldig.. voorbijkomen. Haha, herken ik echt van mijn reisverslagen. En toch dekt het vaak de lading nog niet van wat je meemaakt, gewoon niet te beschrijven! Maar het is duidelijk dat je het heel erg naar je zin hebt, goed om te horen! Ik kijk uit naar je foto's. Heel veel plezier op de Great Ocean Road, die is ook echt supermooi ;)! Groetjes, Joanne

• 15 Januari 2007 - 17:47

Else:

Heerlijke verhalen :D Ik kan alleen van de verhalen al genieten, laat staan hoeveel jij aan het genieten bent!! Niks meer van mijn Australische vriendjes gehoord? Ik begreep dat tenminste 2 van de 4 nu niet in Melbourne waren maar in een dorpje langs de Great Ocean Road.. Ben benieuwd of ze je nog mailen met een uitnodiging! Geniet van al het moois dat je ziet en doet,

Dikke knuffel, Else

• 15 Januari 2007 - 19:45

Paula:

Jeetje wat een lap tekst ey! je vraagt wel wat van ons hoor... hihi:). Hoop dat alles goed met je gaat en je niet al te bruin wordt natuurlijk! Hier alles goed en we spreken elkaar weer! Dikke Kus

• 16 Januari 2007 - 10:59

Sanne Groen:

Hai Keren,

Zo te lezen heb je het prima naar je zin daar wat een verhaal zeg. Ik zit op het moment in Cambodja voor vrijwilligerswerk met weeskinderen..morgen eerste dag..spannend. Maar ik ben ook heerlijk aan het genieten van deze lange "vakantie" en hou je site zeker in de gaten hoor!

Doeidoei xx

• 16 Januari 2007 - 16:38

Shirli:

Hey Zussie!!

Nog steeds genoeg te doen lees ik al!!Nou,gelukkig maar. Ben blij dat je ook steeds leuke, nieuwe mensen tegenkomt!!Super!!
    Alvast heel veel plezier met de Great Ocean Road!!
    Dikke kus,(K) Shirli

• 17 Januari 2007 - 18:29

Mark En Jeanet:

Wat gezellig om weer al je belevenissen te lezen. Nou deze tour was wel heel bijzonder als ik het zo lees en de foto's zie. Veel plezier verder maar weer. Liefs van ons 4tjes

• 18 Januari 2007 - 19:48

Marjan Weenk:

Leuk keren, dat je het zo naar je zin hebt! Heel veel plezier op je verdere reis!

• 18 Januari 2007 - 23:54

Liza:

Heeeeej Keren!!!
    Mooie foto's hoor! :) Leuk daj ff belde! Ook tof dat je gaat reizen met andere! Miss zien we elkaar nog ergens!
    Have fun!

Kuszz Lies!

• 23 Januari 2007 - 02:06

Jethro:

Leuke foto's uit tasmanie. Dat zou ik ook wel s willen..:) waar ga je nu henen ? Enjoy your trip

Groeten Jethro

• 24 Januari 2007 - 20:57

Oma:

Lieve Kèren,

Hoe gaat het met je
    is het leuk om te reizen
    met de camper?
    'k hoop gauw weer wat van je te horen.

Liefs en kus van oma.

• 26 Januari 2007 - 13:51

Judith:

Hoihoi,

Super leuk dat je gesmst had!! Lief dat je aan mijn verjaardag hebt gedacht nu je helemaal met andere dingen bezig bent! Ben blij dat je het nog steeds zo erg naar je zin hebt...!!! Alleen je foto's en verhalen laten al zien dat het daar helemaal geweldig is! Nog heel veel plezier verder en ik houd je in de gaten!!!

Kus Juud