My life as a nanny........ - Reisverslag uit Williams, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu My life as a nanny........ - Reisverslag uit Williams, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu

My life as a nanny........

Door: Kèren

Blijf op de hoogte en volg Kèren

13 Mei 2007 | Australië, Williams

Jullie zijn vast allemaal erg benieuwd hoe mijn leven er op dit moment aan toe gaat....
Nou goed hoor!!:)
Tis even wennen allemaal, maar een leuke ervaring.
Ik woon nu in Williams op een sheepfarm in the middle of nowhere.
Woon samen met een man van 40, haha, Ashley heet hij. Hij is sinds december uit elkaar met zn vrouw, dus vandaar dat hij wat hulp nodig heeft.
Het is allemaal nog vrij lastig voor ze, dus de nodige ruzies tussen hun zijn er genoeg en de moeder wil mij ook nie zien. Naja, haar probleem.....
Maar de kids zijn dus de ene week bij hun moeder en de andere week bij paps.
Ashley is de eigenaar van de farm, welke erg groot is, paar km lang en paar km breed. Hier werkt hij elke dag, dus ik doe het hele huishouden, wassen, schoonmaken, strijken, koken enz...
Ze hebben twee meisjes waar ik op moet passen van 5(sinds vrijdag) en 12. Ook hebben ze 1 zoon, maar die zit op school in Perth, dus die ken ik nog niet.
Als de kinderen er zijn zorg ik dat ze sochtends netjes aangekleed zijn en ontbijten en dat hun lunchpakktjes klaar zijn. Binnenkort moet ik ook meer op de farm gaan helpen, wat ik afgelopen week ook een beetje heb gedaan.
Heb rondgecrosst op mn quad over de velden om stenen en takken weg te halen. Was helemaal bruin achteraf. Wel lachen, want die dingen kunnen echt hard!

Vooral aan het begin was het erg wennen voor me, want er zijn geen mensen van mijn leeftijd en er is vrij weinig in de omgeving. De buren wonen een paar km verderop en het minicentrum is ook paar km verderop. Elke avond zit ik dus standaard voor de tv met hem, wat ik niet meer gewend ben, en val ik dus om 10 uur meestal al in slaap.
Wel zijn we het 1e weekend dat ik daar was op een zondag naar Perth gegaan omdat hij naar football ging. Toen ben ik mn vriendjes int hostel op gaan zoeken en nu ben ik het hele weekend in Perth. Echt supergezellig weer, dus wordt weer moeilijk om zo weg te gaan.
Maarja, het is een leuke ervaring op zo'n farm, ze zijn allemaal super aardig en tis nog maar 4 weken. Ook heb ik van zn moeder al wat dingen leren koken en bakken. Lekkerrrr....
Verder pas ik ook af en toe op op andere kids van een andere farm, met die mensen zijn we vorig weekend in de bush gaan barbequen. we hadden zelf een groot vuur gemaakt. Super gezellig.
Deze kids zijn alleen wat moeilijker, met de nodige driftbuien......
Morgenavond moet ik weer bij ze oppassen en ik heb nie veel geslapen dit weekend, dus ben benieuwd.........haha :)

Oh, fijne moederdag allemaal!!!!!
Hoe was jullie koninginnedag?? Erg jammer dat ik dat gemist heb!:(

Dit was het weer voor even!!!!!

See ya, g'day!

Kizz

• 13 Mei 2007 - 06:16

Sanne:

Hai Keren,

Wat leuk om te lezen en dat nanny zijn lijkt me zo makkelijk nog niet...echt de handen uit de mouwen steken haha

Succes nog en veel plezier.

• 13 Mei 2007 - 08:05

Else:

Hee Kèren!!

Mooi dat je alweer kunt zeggen dat het goed met je gaat! Dat is het belangrijkste natuurlijk :-) Vet leuk om een tijdje in zo'n Australisch huishouden mee te draaien, maak je anders ook nooit mee! Hoop dat de komende 4 weken nog erg leuk zullen zijn, en dat je daarna ook weer wat geld hebt om verder te kunnen reizen! Wel jammer dat Australië zo ver is hoor, anders zou ik je echt komen opzoeken! Ondertussen lijkt het me wel ERG leuk om weer eens een keertje in real life bij te kunnen kletsen! Maar ik moet nog maar even geduld hebben heh ;-)

Liefs vanuit the Netherlands!

• 13 Mei 2007 - 08:06

Else:

PS: gister een stukje van een Australische serie zitten kijken. Dat accent is echt heerlijk om naar te luisteren, dus geniet er nog maar van de komende maanden!

• 13 Mei 2007 - 10:09

Ilse:

Hey Ker!

Supervet toch, op zo'n farm? Maar idd weinig mensen om je heen. Naja, toch klinkt het heel tof en je proeft toch een beetje het echte leven en straks kan je weer vet lang reizen. En mooi toch, als je in het weekend af en toe nog mensen kan zien? Wat een poepig puppy trouwens...en gezellige spinnen...haha. Hey nog een fijne maand toegewenst en geniet van de rust die je nu hebt :-)
    Dikke kus

• 13 Mei 2007 - 11:26

Alicia:

Hey ker,
    mooi dat je het nanny zijn leuk vindt! volgens mij ist wel een redelijk zwaar bijbaantje toch. schatig hondje zeg. en ik had al begrepen da je weekendje perth geslaagd was ;)haha
    have fun
    Kus

• 13 Mei 2007 - 12:30

Iesja:

hee kerentje,
    tklinkt allemaal super leuk. en die 4 weken gaan echt snel voorbij. ik moet nu nog 2 weken op het project en zat eerst ook af te tellen, maar nu wordt het straks toch ook wel moeilijk om weg te gaan denk ik.
    het australische leventje klinkt heerlijk, hier valt nog minder te doen. we liggen meestal om 9 uur op bed en als de stroom er af is, soms al om 8 uur. echt triest, maar je kan gewoon helemaal niets...toch ben ik wel aan t genieten hoor, tis een mooi landje hier.
    zet 'm op met je kids :)
    kusss

• 13 Mei 2007 - 12:42

Shirli:

Hey lief zusje!!
    Eindelijk weer een leuk bericht en leuke foto´s op je site...zat er al op te wachten!Gelukkig raak je al steeds meer gewend daar. Wat leuk dat je ook zo goed met de meisjes op kunt schieten, ik hoorde wat je mams had gesmst. Echt lief!En super toch dat je af en toe nog even naar Perth kan....je ff lekker uitleven!!!En dan daarna er weer tegenaan in Williams!!
    Succes zusje...!!!
    Heel veel liefs,
    Shirli

• 18 Mei 2007 - 15:38

Tom:

Hey Keren,

Ha, mooi verhaal, jij als nanny! Jullie hebben het goed uitgehouden in WA. Met Vera ook alles goed?

Wij zijn ondertussen compleet Oz rond geweest in onze trouwe Falcon en hebben na een hoop avonturen de reis in Sydney voltooid en sinds woensdag ben ik weer in NL! Wel weer wennen aan het 'normale' leventje ;)

Heel veel plezier nog, ben benieuwd naar je verdere plannen!

• 20 Mei 2007 - 19:18

Mark En Jeanet:

Lieve Kèren, Wat een ervaring zeg om zomaar Nanny te zijn op een farm. Na je uitgaansleven ook wel een hele overgang, maar juist al die verschillende dingen maken het wel tot een hele bijzondere tijd daar, denk ik. Nou veel plezier verder. We kijken weer uit naar je volgende verhaal en belevenissen! Liefs van ons 4tjes

• 27 Mei 2007 - 19:32

Henk,annelies En Jak:

lieve keren, fijn dat het goed met je gaat. je nieuwe baantje lijkt me een goede manier om het australische leven echt te leren kennen. misschien niet altijd leuk maar wel "real life"! heel leuk dat we de foto's en video van nelja hebben gezien. dat geeft een goed beeld van hoe jullie het samen gehad hebben. nog een hele fijne tijd in Australie. veel liefs.