En toen was het weer tijd om afscheid te nemen.... - Reisverslag uit Perth, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu En toen was het weer tijd om afscheid te nemen.... - Reisverslag uit Perth, Australië van Kèren Haviv - WaarBenJij.nu

En toen was het weer tijd om afscheid te nemen....

Door: Kèren

Blijf op de hoogte en volg Kèren

17 April 2007 | Australië, Perth

Als verrassing heb ik mn mams dus opgehaald van Perth airport samen met Vera. Toen zijn we meteen doorgegaan naar ons hostel, de Ozzi Inn. De eerste dag een beetje rustig aan gedaan en ff door de stad gelopen.
De volgende ochtend meteen een echte australische activiteit gedaan, we hebben didgeridoo lessen genomen.
Wonderlijk genoeg bakten we er ook nog wat van. Ondanks dat mama rare kippenbewegingen maakten!:)
Daarna zijn we naar Kings Park geweest en de botanische tuinen, waarvandaan je een super uitzicht hebt over de Perth skyline.
s' Middags zijn we naar de vriendin van mama gegaan en daar zijn we de rest van het weekend gebleven.
In dat weekend zijn we verder nog naar Scarborough beach geweest en de Fremantle markets.

Maandags zijn we gaan bedenken wat we de komende tijd allemaal wilden zien en doen en s' avonds hebben we genoten van een gratis maaltijd bij the Deen.
Op woensdag zijn we vetrokken voor een 2daagse reis naar Rottnest Island, een eiland voor de kust van Perth.
Hier moesten we met de ferry naartoe.
Op dit eiland rijden geen auto's, dus wij hebben een fiets gehuurd, waarmee we het hele eiland over gereden zijn. Verder hebben we heerlijk op de supermooie stranden gezeten en genoten van het geweldige uitzicht en het mooie helderblauwe water.
Donderdag kwamen we terug en die avond hadden we een afscheidsfeestje in het hostel van een hele groep mensen.
Die vrijdag hebben we rustig aan gedaan en zijn we s'avonds gaan eten bij Israelische mensen die mn ouders nog uit de kibboets kenden. Daar hebben we meegedaan aan de shabbath, was een heel gezellige avond!(jaja, de plannen zijn er alweer om een tijdje naar Israel te gaan)

Omdat Vera een tijdje in Margaret River heeft gewerkt en daar nog allerlei vrienden had zitten, zijn we zaterdags vertrokken naar Margaret River. Ze wilde daar graag haar verjaardag vieren.
Op de 4 uur durende reis, zijn we ook nog langs de tussenliggende plaatsjes geweest, zoals Bunbury. Erg mooie stranden allemaal.
De 1e 2 nachten in Margaret River hebben we bij een vriend van Vera thuis geslapen en de andere 2 nachten op de camping.
Margaret River mag dan wel maar een stukje van Perth afliggen, maar het weer is er erg anders. De dikke vesten die mn mams voor me had genomen heb ik allemaal over elkaar aangetrokken en op die manier ben ik ook in mn tentje gaan slapen snachts. En nog had ik het koud....
We hebben verder de kroegjes verkend, gewinkeld, naar wijnproeverijen geweest, Vera's 25e verjaardag gevierd, watervallen gezocht, wandelingen gemaakt en stranden bekeken.
Op woensdag zijn we weer terug gegaan naar Perth.

Mams had nog een paar dagen over. Rond Margaret River hebben we onderweg veel kangaroos gezien, maar mams was iedere keer te laat om het te filmen enzo en ze wilden ze toch graag wat beter zien. Dus zijn we donderdags naar het Caversham wildlife vlakbij Perth gegaan.
Het was erg leuk, vele australische beesten gezien en we hebben geknuffeld met kangaroos, koalas en een wombat.
Daarna nog een dagje shoppen en zaterdags liepen we zo tegen het Buddha's Birthday Festival aan. Er zitten nl erg veel Aziaten hier in Australie. We hebben een hele ceremonie bijgewoond en allerlei optredens en standjes bekeken en savonds genoten van echt niet normaal hoe mooi vuurwerk.
Zondag, mams laatste dag, hadden we erg slecht weer en zijn we maar de hele dag markten afgestruind.

En gister was het zover, mams vloog om 16:30 onze tijd, via Kuala Lumpur, weer terug naar het o zo warme Nederland!
Dus nu begint voor mij de tijd van het zoeken van werk. Want mn portomonne is leeg!!! :(

O, als jullie geinteresseerd zijn, mn moeder heeft heel veel gefilmd en allerlei foto's gemaakt, dus als je wilt kun je bij mij thuis langsgaan om het te bekijken!!

Geniet van jullie zonnetje!!! :)

Dikke knuffels Kèren

• 17 April 2007 - 07:09

Jeanet:

Lieve Kèren, Nou we zijn heel erg benieuwd naar Nelja's verhalen en foto's en film. Die zullen we komend weekend allemaal wel horen en zien! Dat komt goed uit zo'n familieweekendje. Jij veel succes met het zoeken naar werk! en héél veel plezier verder maar weer. Heel veel liefs van ons viertjes!!!

• 17 April 2007 - 08:39

Oma:

Lieve Kèren,
    Mama is weer veilig geland en is
    weer thuis met allemaal enthousiaste
    verhalen.
    Het komende weekend hopen we veel te horen en te zien.
    Jij veel succes met het zoeken naar werk.
    Leuke foto's!
    Dikke kus van oma

• 17 April 2007 - 16:06

Else:

Hee meis :-) Leuk zeg, dat het nog steeds zo goed gaat en dat je het naar je zin hebt! Wel raar lijkt me, om je moeder dan weer te zien vertrekken en te weten dat je haar lang niet meer ziet.. Maarja, dat hoort wel een beetje bij het reizen natuurlijk! Dikke knuffel, Else

• 17 April 2007 - 16:09

Maureen:

He Keren, Goed dat alles zo lekker gaat down under. Hier gaat alles prima, nog 7 dagen werken bij Mercure en dan heerlijk met verlof. Je krijgt de groetjes van alle Mercure mensjes.
    Liefs Maureen

• 18 April 2007 - 16:06

Shirli:

Lief zusje van me,
    Word wel een beetje jaloers hoor van al die mooie verhalen en beelden. Wil ook lekker vakantie vieren en genieten. Wat leuk dat mam en jij zo genoten hebben. Wat een belevenis...had je zeker niet verwacht dat dit nog zou gebeuren?!!Heb nog maar klein stukje van de film gezien, ben erg benieuwd naar de rest en naar de foto's. Die zie ik van het weekend wel, op familieweekend, ben nu nog erg druk met school en werk.
    Geniet, ook zonder mams, maar ook veel succes met het zoeken van werk!!
    Dikke kusss en knuffel,
    Your Sistah!!

• 18 April 2007 - 16:58

Alicia:

Hey ker,
    zo te lezen heb je dus een leuke tijd gehad met je moeder! sprak je zus van de week al( in een trein die niet wilde rijden) en ze zei al dat t gezellig was met je mam. leuke foto's trouwens, vooral die didgeridoo, haha. ja, tis idd erug warm hier geweest, maar wel lekker!
    Kus

• 19 April 2007 - 10:02

Claudia En Roy:

Hoi Keren,

via Nelja hebben we je kadootje voor Renske ontvangen. Ontzettend leuk, dank je wel. En het kleintje was toch al zo verwend.... Het is nu nog iets te groot, maar ze groeit zo hard dat ze het binnenkort wel zal passen.

Groetjes!

Claudia en Roy.

• 23 April 2007 - 06:18

Iris:

super die didj lessen. prachtige foto ook. Julia lijkt toch iets anders interessanter te vinden ;-)
    We bellen kus Iris